Een 3D-Echo: Wanneer laten maken? | LIVA Geboortezorg Expert
Wanneer laat je een 3D-echo maken?
30 november 2022 
in Echo

Wanneer laat je een 3D-echo maken?

Wanneer laat je een 3D-echo maken?

Je vraagt je vast af ‘wanneer is het juiste moment voor een 3D-echo’? Wij kunnen ons goed voorstellen dat jouw zwangerschap een spannende tijd is. Vooral wanneer het je eerste is, zijn er bepaalde zaken waar je nog niet veel over weet. De 3D-echo is hier een goed voorbeeld van. Vanaf welk moment kun je het best zo’n 3D-echo laten maken? En wat houdt zo’n 3D-echo in? Geen zorgen. LIVA de geboortezorg expert legt het je graag uit. Lees verder om erachter te komen. 

Wat is een 3D-echo?

Wil je je kindje in kleur en diepte zien? Dan is de 3D-echo de meest ideale voor jou! Een 3D-echo is een bijzondere pretecho waarbij je jouw ongeboren baby voor het eerst realistisch kan bewonderen. De 3D-echo zijn stilstaande beelden met diepte. Tijdens deze echo is het mogelijk om bijvoorbeeld te kijken of je kindje bolle wangetjes heeft en van wie het neusje is. Wanneer je geluk hebt, kan je zelfs je baby zien lachen of gapen!

Het verschil tussen 2D-, 3D- en 4D-echo’s

Wanneer er een 3D-echo bestaat, vraag je je vast af of er ook andere soorten bestaan. Naast de 3D-echo, bestaan er ook echo’s in 2D en 4D. De 2D-echo houdt in dat het een echo in zwart-wit beeld is. Deze lijken het meest op medische echo’s. Bij een 2D-echo zie je een bewegend beeld zonder diepte en krijg je een soort doorsnede van je kindje te zien. Na deze echo krijg je foto’s mee naar huis. Bij de 4D-echo is er sprake van bewegende 3D beelden in kleur. In de meeste gevallen krijg je na de 4D-echo foto’s en een video mee.

De juiste tijd voor een 3D-echo

Maar wanneer is het beste moment voor een 3D-echo? Wij adviseren een 3D-echo tussen de 22 en 30 weken. Tijdens deze periode heeft je baby voldoende onderhuids vet ontwikkeld, waardoor je nog duidelijker kunt zien hoe jouw kindje eruitziet. Het perfecte moment kan voor iedereen verschillen, dus adviseren wij je om in overleg met onze specialisten jouw ideale tijd te bepalen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het juiste moment voor een 3D-echo kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ontwikkeling van de baby en persoonlijke voorkeuren van de ouders. Hoewel de meeste deskundigen het erover eens zijn dat de ideale periode voor een 3D-echo tussen de 22 en 30 weken zwangerschap ligt, kan het zijn dat sommige ouders ervoor kiezen om de echo eerder of later te laten maken.

De voordelen van een 3D echo

Naast het bewonderen van je ongeboren kindje, biedt een 3D-echo nog meer voordelen. Het geeft je de mogelijkheid om een nog sterker emotionele band te vormen met je baby nog voordat hij of zij geboren is. Het zien van de realistische beelden kan een diepgaand gevoel van verbondenheid creëren en kan ook helpen bij het visualiseren van je toekomstige gezin. Daarnaast kan het krijgen van een 3D-echo ook praktische voordelen hebben, zoals het identificeren van eventuele gezondheidsproblemen of afwijkingen bij de baby.

3D echo laten maken bij LIVA de geboortezorg expert

Een 3D-echo is een waardevolle ervaring voor veel ouders, en kan helpen bij het creëren van een sterke emotionele band met de baby nog voordat hij of zij geboren is. Door te kiezen voor een ervaren en deskundige zorgverlener zoals LIVA Geboortezorg, kun je ervoor zorgen dat je een optimale ervaring hebt en dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen voor jou en je baby.

Wil je graag bij LIVA je 3D-echo laten maken? Bekijk onze tarieven en plan direct een afspraak! Dankzij onze technieken kan je de baby bekijken wanneer je wilt. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden ze graag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen