Wanneer laat je een 3D-echo maken?
Wanneer laat je een 3D-echo maken?
30 november 2022 
in Echo

Wanneer laat je een 3D-echo maken?

Wanneer laat je een 3D-echo maken?

Je vraagt je vast af ‘wanneer laat je een 3D-echo maken’? Wij kunnen ons goed voorstellen dat jouw zwangerschap een spannende tijd is. Vooral wanneer het je eerste is, zijn er bepaalde zaken waar je nog niet veel over weet. De 3D-echo is hier een goed voorbeeld van. Vanaf welk moment kun je het best zo’n 3D-echo laten maken? En wat houdt zo’n 3D-echo in? Geen zorgen. LIVA de geboortezorg expert legt het je graag uit. Lees verder om erachter te komen.

Wat is een 3D-echo?

Wil je je kindje in kleur en diepte zien? Dan is de 3D-echo de meest ideale voor jou! Een 3D-echo is een bijzondere pretecho waarbij je jouw ongeboren baby voor het eerst realistisch kan bewonderen. De 3D-echo zijn stilstaande beelden met diepte. Tijdens deze echo is het mogelijk om bijvoorbeeld te kijken of je kindje bolle wangetjes heeft en van wie het neusje is. Wanneer je geluk hebt, kan je zelfs je baby zien lachen of gapen!

Het verschil tussen 2D-, 3D- en 4D-echo’s

Wanneer er een 3D-echo bestaat, vraag je je vast af of er ook andere soorten bestaan. Naast de 3D-echo, bestaan er ook echo’s in 2D en 4D. De 2D-echo houdt in dat het een echo in zwart-wit beeld is. Deze lijken het meest op medische echo’s. Bij een 2D-echo zie je een bewegend beeld zonder diepte en krijg je een soort doorsnede van je kindje te zien. Na deze echo krijg je foto’s mee naar huis. Bij de 4D-echo is er sprake van bewegende 3D beelden in kleur. In de meeste gevallen krijg je na de 4D-echo foto’s en een video mee.

De juiste tijd voor een 3D-echo

Maar wanneer kan ik het beste een 3D-echo laten maken? De meest ideale tijd om een 3D-echo te laten maken is wanneer je kindje echt goed te zien is. Wij raden aan om een 3D-echo te laten maken tussen de 22 en 30 weken. De reden hiervoor is dat de baby tijdens deze periode genoeg onderhuids vet heeft opgebouwd. Hierdoor kan je nog duidelijker zien hoe jouw kindje eruit ziet. Waar je rekening mee zal moeten houden, is dat het perfecte moment voor iedereen anders is. Ons advies is om in overleg met onze specialisten te bepalen wanneer het de juiste tijd is voor een 3D-echo.

3D-echo laten maken bij LIVA de geboortezorg expert

Wil je graag bij LIVA je 3D-echo laten maken? Bekijk onze tarieven en plan direct een afspraak! Dankzij onze technieken kan je de baby bekijken wanneer je wilt. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden ze graag!

Over de schrijver
Reactie plaatsen