Echo laten maken

Echo laten maken bij LIVA


Willen jullie graag een niet medische echo laten maken, omdat jullie tijdens de zwangerschap vaker jullie kindje willen bewonderen? Dat snappen wij volledig, daarom zijn jullie van harte welkom bij LIVA de geboortezorg expert (voorheen bekend als Echopraktijk Liva en Verloskundigenpraktijk Liva). De pretecho’s worden gemaakt op onze locaties in Voorschoten en Rijnsburg.

Zijn jullie geïnteresseerd in een niet medische echo laten maken? Jullie kunnen zelf online een afspraak inplannen voor een echo.

Hoe? Klik hieronder op de button en selecteer de gewenste soort echo. Jullie zien dan ook gelijk de prijs voor de pretecho. Bepaal vervolgens de locatie voor de afspraak en kies tot slot een datum en tijdstip. Nog vragen? Neem dan contact op.

Zelf afspraak maken

Direct online een afspraak inplannen. Bepaal zelf de dag, het tijdstip en de locatie!

Goede prijs

Scherpe prijzen en scherpe foto’s. Mogelijkheid tot uitbreiden met extra’s zoals meer foto’s of een USB-stick.

Hoogwaardige echo’s

Alle echo’s worden gemaakt door ervaren echoscopistes met liefde voor het vak.

Wat is een pretecho?

Bij een pretecho maken echoscopisten gebruik van de echografie techniek. Dit is een techniek die gebruikt maakt van geluidsgolven. Door de transducer (de echokop) worden geluidsgolven afgegeven. Deze verplaatsen zich door het lichaam en weerkaatsen op zachte en hardere structuren. De weerkaatsingen worden weer opgevangen door de transducer en vertaald naar de beelden op het scherm. Een pretecho is geen medische echo, het is puur bedoeld om de baby te zien.

Dankzij de echografie techniek zien jullie je baby wanneer jullie willen, wat voor iedere ouder natuurlijk ontzettend leuk is.

Hoe scherp zijn de echobeelden?

Een pretecho bied je dus de kans om je kindje al voor de geboorte te zien. Hoe duidelijk de beelden zijn hangt af van je zwangerschapsduur, je postuur en de ligging van de baby. Ook de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van de placenta hebben invloed op het beeld. Hoe scherp het beeld is en hoe duidelijk de foto’s worden, is dus moeilijk van tevoren te zeggen.

Als je een pretecho wil laten maken, heb je de keuze uit verschillende soorten echo’s: een 2D echo, 3D echo of 4D echo.

2D echo

Een 2D echo is een pretecho met zwart-wit beeld. Het zijn een soort doorsnedes van je kindje. Je kijkt dus eigenlijk ‘in’ je kindje, waarbij je bewegende beelden krijgt te zien. De medische termijnecho en 20 weken echo, die je waarschijnlijk wel kent, zijn doorgaans ook in 2D.

3D echo

Een 3D echo bestaat uit stilstaande beelden. De 3D echo wordt uit meerdere 2D-beelden opgebouwd. Door het toevoegen van diepte en kleur zie je een driedimensionaal beeld. Hierdoor is het mogelijk je kindje in perspectief en in kleur te zien.

4D echo

4D echo’s zijn bewegende 3D beelden in kleur. Een 4D echo wordt ook wel een ‘live 3D echo’ genoemd. Het gaat hierbij om real-time bewegende beelden. Met de 4D techniek kun je dus de gelaatsuitdrukkingen van je baby zien. Misschien zien jullie de baby wel glimlachen, gapen of op zijn of haar duim zuigen!

Soorten echo’s

Vroege echo

De vroege echo is een pretecho tussen de 7 en 12 weken zwangerschap. Een vroege echo laten maken heeft als doel om te zien of het hartje klopt. Daarnaast wordt er gekeken of de zwangerschap in de baarmoeder zit en hoeveel kindjes er te zien zijn. Je krijgt 2 zwart-wit foto’s mee die tijdens de vroege echo worden gemaakt. Tegen een meerprijs kun je deze foto’s op een USB-stick meekrijgen. Een vroege echo laten maken kan voor vrouwen die een miskraam hebben meegemaakt de eventuele onzekerheden wegnemen.

2D echo

Tijdens deze afspraak van 15 minuten wordt er naar je kindje gekeken. De echoscopist laat (indien het kindje er goed voor ligt) het profiel van het kindje zien. Ondertussen legt de echoscopist alles uit wat ze ziet. Jullie krijgen 2 zwart-wit foto’s mee. Tegen een meerprijs kunnen jullie deze foto’s op een USB-stick meekrijgen. Deze echo kan plaatsvinden vanaf 12 weken zwangerschap tot je bevalling.

3/4D echo

Tussen de 24 en 28 weken adviseren wij een 3D of 4D echo, omdat deze echo’s dan het mooist zijn. Jullie baby krijgt dan meer babyvet, waardoor het beeld mooier wordt. Er is dan nog genoeg vruchtwater om de baby heen om een mooie echo te maken. Tijdens de echo kan je live meekijken met de bewegingen van jullie kindje. Na 32 weken wordt dit al moeilijker.

De afspraak voor een reguliere 3/4D echo bij 28 weken duurt 40 minuten. Je krijgt 6 zwart/wit foto’s, 2 kleurenfoto’s en 1 USB-stick mee.

De korte versie van de 3/4D echo duurt 20 minuten en is inclusief 4 zwart/wit foto's en 1 USB-stick. 

Let op: bij de korte 3/4d echo is geen herhaling mogelijk als de baby niet te zien is. Dit omdat er minder tijd is. Wil jij meer garantie op het zien van de baby? Boek dan een reguliere 3/4D echo in. 

Geslachtsbepaling

Een echo laten maken voor geslachtsbepaling is bedoeld om te ontdekken wat het geslacht van je kindje is. Deze echo is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap. Je kunt zelf beslissen of de echoscopist het geslacht direct tijdens de echo onthult of dat de echoscopist het nieuws in een gesloten envelop aan je meegeeft. Deze kan je dan zelf later open maken of gebruiken voor onder andere een gender reveal party.

Je krijgt 2 zwart-wit foto’s mee. Deze afspraak duurt 15 minuten. Tegen een meerprijs kun je deze foto’s op een USB-stick meekrijgen. Als vanaf 14 weken zwangerschap het geslacht niet duidelijk genoeg in beeld komt tijdens de echo om met 100% zekerheid het geslacht vast te stellen, mag je kosteloos terugkomen.

Liva echo´s

LIVA de geboortezorg expert (voorheen Echopraktijk Liva) is opgezet door vier enthousiaste verloskundigen. Wij maakten in eerste instantie alleen medische echo’s, maar kregen vaak de vraag of we ook niet medische echo’s konden maken. Dat doen we natuurlijk graag, want we kunnen ons goed voorstellen dat jullie de baby wat vaker willen zien ten tijde van de zwangerschap. Wij zien een pretecho niet alleen maar als het ‘zien van de baby’, maar ook als een soort kennismaking met jullie kindje. Daarbij zien we elke dag weer hoeveel plezier het voor aanstaande (groot)ouders geeft, wat wij prachtig vinden. Onze echo’s zijn professioneel en we zorgen ervoor dat je ontspannen bent wanneer je bijvoorbeeld een pretecho in Voorschoten laat maken. Er hangt altijd een prettige sfeer bij onze locaties Voorschoten en Rijnsburg. Deze locaties zijn goed te bereiken voor bijvoorbeeld een pretecho nabij Wassenaar en voor andere dorpen en steden in de omgeving!

Gratis terugkomen bij niet duidelijk beeld

Er wordt met 2D-, 3D- en 4D-techniek naar je kindje gekeken. Na deze afspraak krijg je het beeldmateriaal mee op een USB-stick, 6 zwart-wit foto’s en 2 kleurenfoto’s. Mocht de echoscopist aangeven dat het kindje tijdens de echo niet goed genoeg te zien is (bijvoorbeeld door hoe de baby in de buik ligt), dan mag je gratis een keer terugkomen. Let op: Dit geldt niet voor een KORTE 3/4d echo. 

Echo laten maken bij LIVA

Willen jullie bij ons een niet medische echo laten maken? Maak dan via onderstaande knop een afspraak. Dankzij onze technieken kunnen jullie de baby bekijken wanneer jullie willen en zijn jullie niet beperkt tot de standaard medische echo’s. Hebben jullie nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we beantwoorden de vragen graag. Wie weet zien we jullie binnenkort in onze praktijk!