babymassage cursus
babyspa
Video Aspect Ratio: 4:1

Jij en ik 

Even tijd voor ons twee. Ontspannen, rust en een tevreden baby.

Welk effect heeft babymassage? 

Babymassage geeft geborgenheid en ontspanning. Het is bekend dat baby's die regelmatig gemasseerd worden, op den duur beter gaan slapen en een beter ritme krijgen. Los daarvan is het heel prettig om echt even quality time te hebben met jouw baby. 

Maar babymassage heeft nog veel meer effecten, zo kunnen bijvoorbeeld buikkrampjes verminderen. Hoe fijn als je daar praktische tools voor hebt. 

Introductieles

€48,00

Wil jij ontdekken of babymassage iets is voor jou en jouw baby? 

Tijdens deze les laat Leonie jou laagdrempelig kennis maken met babymassage. Je kiest daarna zelf of je door wil stromen naar de cursus of niet. Er is in deze les plek voor maximaal 4 baby's en een ouder.


Aankomende data:

Zaterdag 6 April 

Woensdag 15 Mei 


09.30-11.00 uur 

liva baby

Introductieles

€48,00

Wil jij ontdekken of babymassage iets is voor jou en jouw baby? 

Tijdens deze les laat Leonie jou laagdrempelig kennis maken met babymassage. Je kiest daarna zelf of je door wil stromen naar de cursus of niet. Er is in deze les plek voor maximaal 4 baby's en een ouder.


Aankomende data:

Zaterdag 6 April 

Woensdag 15 Mei 


09.30-11.00 uur 

Meet Leonie!

Leonie is onze LIVA geboortezorg expert die gespecialiseerd is in babymassage. Zij zal jou en jouw baby helemaal in de watten leggen! Leonie is gecertificeerd shantala babymassage docent en is zelf moeder van 3 kinderen. Je kan Leonie ook tegenkomen bij onze verloskundigenpraktijk als praktijkassistente.

Wat jij kan ervaren:

Afgelopen week heb ik met mijn zoontje van drie maanden de baby massage van Leonie gevolgd. Mijn zoontje slaapt weinig overdag, dus wat extra ontspanning overdag is voor hem geen overbodige luxe. Nou en ontspannen deed hij..! Zo heerlijk om dit te zien en qualitytime te creëren voor/met je kostbaarste bezit, je baby.  

Ikzelf vind het fijn dat ik nu handvatten heb waardoor ik de massage (en soms maar delen hiervan) uit kan voeren op momenten die voor ons uit komen, zodat ik mijn zoontje kan helpen ontspannen waar nodig. Zo gebruik ik de gezichtsmassage als bedtijd-ritueel. 

Ohja en… zijn buikje werd ook lekker ontspannen, want na massage hiervan heeft hij direct een ‘grote boodschap’ gedaan. Een beloning voor je massage, zoals Leonie zei. 

Lidewij

Hoe zou het voor jou zijn als?


 • Je weet wat jij kan doen als jouw baby (veel) huilt 
 • Je weet wat jij kan doen als jouw baby krampjes heeft
 • Jij en jouw baby meer quality time samen hebben 
 • Jouw baby ontspannen is en jij dus ook
 • Jouw baby beter slaapt 
 • Jij signalen van jouw baby herkent en weet wat je kan doen

Complete cursus volgen?


In 4 bijeenkomsten van 1,5 uur leer jij alles wat jij moet weten over babymassage waardoor jij dit ten alle tijden zelf thuis kan toepassen. Elke bijeenkomst bestaat uit het leren van babymassage. Per bijeenkomst wordt er daarnaast een onderwerp uitgelicht die jou en jouw baby gaan helpen om bovenstaande punten te bereiken.

Je leest ze hieronder.

Bijeenkomst 1 : 6 zintuigen

Wat kan je baby dan allemaal zien, horen, proeven, ruiken en voelen na de geboorte, en wanneer beginnen de zintuigen zich meer te ontwikkelen? Je leert wat jouw baby al wel kan en wat nog niet, zodat jij dit kan herkennen en weet hoe hierop in te spelen. 

bijeenkomst 2 : buikkrampjes & obstipatie

Krampjes bij de baby kan heel frusterend zijn. Niet alleen voor jouw baby is het moeilijk om met deze krampjes om te gaan, voor jou kan het net zo lastig zijn om uit te vinden waar het door komt. Voor allebei dus een moeilijk moment. In deze bijeenkomst leer jij hoe krampjes te herkennen en hoe dit op te lossen.

bijeenkomst 3 : huilgedrag & troosten

Wanneer je niet weet waarom je baby huilt, is het lastig om de oorzaak aan te pakken. Je wilt je de baby het liefst zo goed mogelijk troosten zodat hij/zij zich prettig voelt en jij ook kan slapen. Maar hoe doe je dit het beste?

bijeenkomst 4 : voorkeurshouding 

Door een voorkeurshouding kan er afplatting van het hoofdje van jouw baby ontstaan. Ook kan daardoor de motorische ontwikkeling vertraagd raken. Hoe herken jij een voorkeurshouding en hoe help jij jouw baby hier van af. 

liva baby

Babymassage cursus
€195,00  


Investeer nu in meer rust, slaap en quality time met jouw baby. In 4 bijeenkomsten in een periode van 5 weken leer jij alles wat jij moet weten over babymassage en pas jij het aan het einde van de cursus met gemak toe. 


Extra's:

-Reader met uitleg voor thuis

-Flesje babymassage-olie 

Tijdens de cursus ben jij samen met nog maximaal 3 anderen en hun baby. Zo is dit ook een fijn moment om ervaringen met elkaar te delen als nieuwe ouder. 

Er mag 1 ouder per baby bij de cursus aanwezig zijn.

Aan het einde van de babymassage cursus heb je dit bereikt

 • Jij hebt quality time samen met jouw baby
 • Jouw baby voelt zich ontspannen
 • Jij voelt je ontspannen 
 • Jouw baby slaapt beter
 • Jij weet wat jij kan doen aan een voorkeurshouding
 • Jij kan jouw baby snel helpen om van zijn/haar buikkrampjes af te komen

Ik wil niet in een groep, kan dat?

vrouwencoaching

Privé consulten aan huis

Wil jij graag in jouw eigen omgeving babymassage leren? 

Bij een privé consult komt Leonie bij jou aan huis. Zo heeft zij de volledige aandacht voor jou en jouw baby. 

Vul jouw contactgegevens in en Leonie neemt contact met jou op om dit met jou in te plannen. 


Een privéles aan huis:

112 euro

Privécursus aan huis

(3 lessen a 1,5 uur):

249 euro 


Veelgestelde vragen babymassage

Hoe oud moet mijn baby zijn voor de babymassage?

Jouw baby moet minimaal 6 weken oud zijn

Tot wanneer kan ik de massage bij mijn baby doen?

Tot jouw baby gaat kruipen kan jij deelnemen aan de babymassagecursus. De eerder geleerde babymassagetechnieken toepassen op jouw baby, kan altijd.

Mag ik samen komen met mijn partner?

Nee. De cursus is voor een ouder/verzorger i.v.m de rust en aandacht die er nodig is. Indien jij een privécursus wenst samen met jouw partner, neem dan contact met ons op.

Wat moet ik zelf meenemen naar de cursus?

Een schone luier, hydrofiele doek, badcape of zachte handdoek, schoon setje babykleding en Indien jij geen borstvoeding geeft flesvoeding.

Mag babymassage altijd?

Nee, niet bij koorts of als jouw baby binnen 3 dagen ervoor een vaccinatie heeft gehad.
Twijfel jij ? Neem dan contact met ons op.

Moet ik het intakeformulier invullen voordat ik begin aan de babymassageles?

Ja dit is altijd nodig. Zo weet Leonie of zij ergens rekening mee moet houden tijdens het aanleren van de massage.

Waar vind ik het intakeformulier voor de babymassage?

Deze staat in de bevestigingsmail nadat jij de afspraak hebt ingeboekt. Dit formulier is ook te vinden via deze link: https://livageboortezorg.nl/babymassage-intakeformulier/

liva baby

Tot snel !