Loslaten
Loslaten

Als moeder moet je heel wat leren loslaten.

Loslaten van je verwachtingen. Loslaten van je oude leven. Loslaten van je kindje. Dat begint meteen al na de geboorte wanneer je je kindje moet delen met de buitenwereld. Niet iedereen vindt dit even makkelijk. Dat is oké. Je mag hierin groeien.

Als moeder word je namelijk geconfronteerd met jezelf. Je eigen angsten, je eigen uitdagingen, je eigen wensen en verlangens. Bij ieder kindje opnieuw.

Je leert andere kanten van jezelf kennen. Ook kanten die je misschien minder leuk vind. Dit kan zorgen voor onrust, stress en spanning.

Juist wil je graag rust, rust in je hoofd en rust in je lijf. Niet piekeren maar echt genieten van momenten samen met je kindje. De tijd gaat namelijk heel snel voorbij en voor je het weet, is je kindje groot. Dan kun je er maar beter het beste van maken.

Het is belangrijk om een realistisch beeld te hebben van het moederschap.

Waarom heeft niemand hiervoor gewaarschuwd? Dat het allemaal soms best heftig en zwaar kan zijn?


Herken je deze gedachten?

Heb ik er eigenlijk wel goed aan gedaan om moeder te worden? Had ik me beter moeten voorbereiden? Waar ben ik aan begonnen? Er komt zo ontzettend veel op je af!

Het wordt beter, ook al lijkt dit op het moment niet altijd zo.

Soms heb je van die dagen dat je het even niet ziet zitten, je kindje huilt veel, je bent moe en voelt je machteloos.

Het is niet altijd makkelijk. Als je om je heen kijkt lijkt het of andere moeders het goed voor elkaar hebben. Ze hebben genoeg energie om leuke dingen te doen.

Jezelf vergelijken met anderen is geen goed idee, we vinden altijd wel iets wat we ook zouden willen.

Maar wat dan wel?

Stop met vergelijken!

Het maakt je ongelukkig. Je ziet namelijk altijd de dingen die goed gaan maar de worstelingen worden niet gedeeld.

Maak jezelf geen illusies dat die ander het perfect voor elkaar heeft. Niemand is perfect en iedereen heeft zijn eigen struggles.


Wat kun je dan wel doen om jezelf goed te voelen en jezelf een boost te geven in je zelfvertrouwen?

Kijk naar wat er wel goed gaat en sta hier uitgebreid bij stil. Heb je een compliment gekregen van iemand? Wauw, neem deze aan en wuif hem niet weg! Heb je een paar bladzijdes in je boek gelezen? Yes, you did it! Heb je de hele nacht door kunnen slapen? Fantastisch!

Besteed aandacht aan deze mooie momenten.

Ben ook niet te streng voor jezelf. Stop met alle ballen hooghouden en laat die ballen eens lekker op de grond kletteren. Dat geeft zoveel rust en voldoening! Je kunt niet alles tegelijk. Probeer dat dus ook niet, want dat gaat niet werken en levert alleen maar frustratie en irritatie op.

Merk jij dat je vaak blijft hangen in vervelende gevoelens en heeft dit invloed op jouw dagen? Voelt het allemaal heel zwaar? Laten we dan even bellen. In een gratis gesprek kijken wij met je mee waar je tegenaan loopt en hoe wij je verder kunnen helpen met een op maat gemaakte coachingstraject. We hopen je snel te ontmoeten!


Vrijblijvend gesprek

Belangrijk is om te blijven praten.

 

Lieve groet,

Erna & Renate

Over de schrijver
Reactie plaatsen