Mijn baby heeft zijn armpje voor het gezichtje | Liva Geboortezorg
Waarom ligt de baby tijdens de echo met zijn of haar armpjes voor het gezichtje?
01 februari 2023 
in Echo

Waarom ligt de baby tijdens de echo met zijn of haar armpjes voor het gezichtje?

Het komt zo vaak voor op de echo: een baby met het handje of armpje voor het gezichtje. Ondanks dat ze veel bewegingsruimte hebben (als je zwanger bent voelt dat echt niet zo!) hebben veel baby’s toch een voorkeurspositie.

Voor de echo zelf maakt het meestal niet uit of het armpje wel of niet voor het gezichtje ligt. Het is juist leuk omdat je bewegingen kan zien die duidelijk herkenbaar zijn. Soms zien we de baby zelfs duimen tijdens een echo! Mocht het tijdens de echo wel beter zijn dat de handjes aan de kant gaan bijvoorbeeld bij een 3D/4D echo dan hebben wij hier nog allerlei trucjes voor.

Na de geboorte liggen ook veel baby’s te slapen met weer hun armpjes naast hun hoofd. Dit is een ontspannen houding voor een baby. Dus eigenlijk een heel goed teken. Misschien is het je wel eens opgevallen bij je eigen kinderen of als je bij iemand op kraamvisite. Je hebt zelfs allerlei slaapzakjes op de markt waarbij de baby nog steeds met de handjes bij zijn of haar gezichtje kan komen. Er is nog geen duidelijke medische reden waarom baby’s zo liggen.

Als ouder is het heel normaal dat je best wat tijd per dag kwijt bent aan die handjes onder de deken te krijgen. Die handjes voelen dan helemaal koud aan, dus logisch dat je ze, na vele overwegingen, toch onder het dekentje stopt. En dan natuurlijk als een ninja achteruit bewegen in de hoop dat je de baby niet hebt wakker gemaakt! Dan is het eindelijk gelukt, je baby slaapt nog, en ja hoor, 3 seconden later: floep! Daar gaan ze weer die handjes in de lucht.

Als ik het zie gebeuren moet ik altijd glimlachen, ik zelf ben ook uren zoet geweest met handjes onder de dekens te krijgen (en dat keer twee). Dus ligt je baby tijdens de echo met de armpjes en handjes omhoog? Geniet van de mooie beelden en bereid je voor op een strijd met de dekens in het wiegje!

Liefs,

Jori

Over de schrijver
Reactie plaatsen