LIVA verloskunde
Bel bij spoed & bevalling: 071-204 0467

LIVA Informatie zwangerschap

Begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. 

Informatie 

zwangerschap

Informatie 

bevalling

Informatie

kraamtijd

Hartjesspreekuur

Bij LIVA bieden wij een aantal keer per week een hartjesspreekuur aan. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het in de begin periode van je zwangerschap fijn is om tussen de reguliere controles door het hartje te kunnen komen luisteren. Het hartje luisteren is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap. Om gebruik te maken van dit spreekuur kan je een afspraak maken via onze assistente.

Dit spreekuur is niet bedoeld voor onze zwangeren die bijvoorbeeld hun baby niet goed voelen bewegen of bloedverlies hebben. Bij ongerustheid of bijzonderheden altijd overleggen met de dienstdoende verloskundige.

Geboortemail

De geboortemail is een vaste aanvulling op de zorg die wij leveren. Via deze service krijg je wekelijks een mail met betrouwbare informatie en voorlichting over de zwangerschap. De mail is aangepast op de duur van jouw zwangerschap. De geboortemail is geschreven door verloskundigen en gynaecologen uit onze regio. Er zit geen reclame in de geboortemail!

De geboortemail bevat o.a. informatie over: 

  • Veranderingen van je lichaam en psyche
  • Wat je moet regelen
  • Zwangerschapskwaaltjes en klachten
  • Tips
  • Voorbereiding op de bevalling, kraamtijd, voeden van je baby en het ouderschap.


Het is belangrijk om wekelijks deze mail te lezen! Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de geboortemail dan horen wij dit graag tijdens je controle. 


Aanmelden geboortemail
Je kan je aanmelden via www.geboortezorgleidenenomstreken.nl

Als je bent aangemeld krijg je een e-mail met daarin een link om je aanmelding te bevestigen. Het is handig om info@geboortezorgleidenenomstreken.nl toe te voegen aan je contactlijst zodat de weekelijkse geboortemail niet in je spam terecht komt. 

Ben je al verder zwanger dan 9 weken? Dan ontvang je eerst de geboortemail van week 1 t/m week 9. Binnen 7 dagen ontvang je de geboortemail van de week waarin je zwanger bent.

 

Afmelden geboortemail

Afmelden omdat je bijvoorbeeld een miskraam hebt gehad kan via deze link. 

Bloedprikken

In je zwangerschap wordt je gemiddeld twee keer verwezen om bloed te prikken. Wij werken samen met het SCAL, Atalmedial en het HMC. Op de website van het SCAL, Atalmedial en HMC vind je alle locaties en openingstijden. Bloedprikken is altijd op afspraak.


Prenatale screening

Tijdens de zwangerschap kun je laten onderzoeken of je ongeboren kind een aangeboren aandoening of lichamelijke afwijking heeft. Dit heet prenatale screening. Er zijn drie onderzoeken:

1. de prenatale screening op down-, edwards en patausyndroom (NIPT)
2. de screening op lichamelijke afwijkingen (13 wekenecho)

3. de screening op lichamelijke afwijkingen (20 wekenecho)

Er kan zelf bepaalt worden of je deze onderzoeken laat doen. Indien je behoefte hebt aan verdere voorlichting en begeleiding bij het maken van een keuze dan kunnen we hier een afspraak voor plannen na de intake.

Leefstijl

Wat mag je wel of niet eten in de zwangerschap? Hoe kan je gezond leven? Er is veel informatie beschikbaar online waarvan veel niet wetenschappelijk onderbouwd is. Zorg dat je de juiste informatie leest o.a. op deze betrouwbare website van de Verloskundige of onderstaande folders. 

Stuitligging

Meer informatie over een stuitligging lees je hier.