LIVA de geboortezorg expert

LIVA verloskundigen

Verloskundigen

Erna van de Bovenkamp | Verloskundige, praktijkhouder & vrouwencoach

Na mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen met de studie maatschappelijk werk. Na twee jaar won toch de liefde voor de verloskunde en in 2000 ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse opleiding tot verloskundige. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als waarnemend verloskundige in onder andere Rotterdam en Den Haag. Het werken in een drukke, vaak onpersoonlijke  stad was niet wat ik zocht. Toen er in 2001 een plekje in Voorschoten vrij kwam hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Na al die jaren is mijn missie nog steeds hetzelfde; tevreden ouders die met een goed gevoel kunnen terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De geboortes van onze 2 dochters hebben mijn gevoel hierin versterkt. Het werken in deze praktijk zorgt ervoor dat ik mijn vak met veel plezier en toewijding kan uitoefenen. In 2015 heb ik de opleiding tot echoscopiste afgerond. En hoewel ik dit gedeelte van de verloskunde reuze interessant vind, ligt mijn hart toch echt nog bij het werk aan het bed. Ondanks dat er veel is veranderd in de verloskunde in de jaren, vind ik het nog steeds een voorrecht om mensen te mogen begeleiden tijdens één van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven precies zoals ik dat dat in 2000 voor ogen had.

Kyra Vallinga | Verloskundige & praktijkhouder

Mijn naam is Kyra Vallinga en ik ben op opgegroeid in Landgraaf (Zuid-Limburg). Al vanaf jongs af aan wilde ik verloskundige worden. In 2014 werd deze droom werkelijkheid. Na mijn afstuderen heb ik door het hele land gewerkt. In 2015 heeft de liefde voor het vak mij doen verhuizen naar de randstad. In 2016 begon ik met werken voor Liva. De persoonlijke zorg, diversiteit in het werkgebied en fijne collega’s bleken een goede match. In 2021 ben ik geassocieerd met de maatschap en daarmee dus praktijkhouder samen met Erna , Nynke en Kaylee.  

Ik geloof in de kracht van de vrouw en haar lichaam. Autonomie van de zwangere speelt hierbij een belangrijke rol. Ik ga graag samen met jou/jullie op zoek naar waar ik ondersteuning kan bieden en kan helpen in het vertrouwen in jouw eigen kunnen. Elke bevalling is bijzonder, thuis, in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling. Het belangrijkste hierbij vind ik dat jij je prettig voelt bij de gemaakte keuzes. Ik ga ervoor om jullie een positieve ervaring mee te geven zodat je hier later met trots op kan terugkijken.  

Daarnaast kan jij mij terugzien in de LIVA online bevalcursus en tijdens de masterclasses. Ik heb in de afgelopen jaren als verloskundige ervaren dat voorbereiden op de bevalling een wezenlijk verschil kan maken in hoe je de bevalling uiteindelijk beleefd. Ik vind het super dat ik hier nu extra mijn steentje aan kan bijdragen met het geven van betrouwbare informatie en tips uit de praktijk. 

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Nynke Hussem | Verloskundige & praktijkhouder

Hallo, ik ben Nynke Hussem. Ik ben opgegroeid in Zevenaar, in Gelderland. Op mijn 12e wist ik al dat ik later graag verloskundige wilde worden. Na mijn middelbare school ben ik meteen begonnen op de verloskundigenopleiding in Kerkrade, waar ik in 1999 ben afgestudeerd. Ik heb in mijn eigen praktijk gewerkt en in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daarna heb ik in Maleisië en Australië gewoond en een tijdje niet gewerkt.

Sinds 2016 woon ik in Voorschoten, samen met mijn man en drie zoons. En nu ben ik weer werkzaam als verloskundige en sinds 2023 ook praktijkhouder bij LIVA. Mijn hart ligt bij het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik hoop dat ik mag bijdragen aan deze bijzondere gebeurtenis in jullie leven. Hiernaast ben ik assessor op de verloskunde academie Rotterdam, hier beoordeel ik of verloskundigen in opleiding klaar zijn voor het vak.

Kaylee Haneveld | Verloskundige, pretechoscopist & praktijkhouder

Ik ben Kaylee, verloskundige. Sinds 2.5 jaar werk ik met veel plezier in de Leidse regio en sinds 2023 ben ik een van de praktijkhouders bij LIVA. Ik heb het proces rondom geboorte altijd erg interessant gevonden. Het ontstaan van nieuw leven en zien hoe mensen zich ontwikkelen tot ouder vind ik bijzonder om van zo dichtbij mee te mogen maken. Om deze periode zo bijzonder mogelijk te maken vind ik het als verloskundige belangrijk elke zwangerschap en bevalling te begeleiden op een manier die passend is voor jullie als aanstaande ouders.  Hierin focus ik op persoonlijke aandacht, hoor ik graag jullie wensen en behoeften en probeer ik hier zo veel mogelijk bij aan te sluiten. Hopelijk tot snel!

Emma van der Wekken | Verloskundige

Ik ben Emma van der Wekken, 24 jaar en ben opgegroeid in Zeeland. De opleiding voor verloskundige heb ik in Antwerpen gevolgd en in januari 2020 ben ik afgestudeerd. Tijdens mijn opleiding ben ik een tijdje in Oeganda geweest en heb ik stage gelopen in Antwerpen, Utrecht en Kenia. Na mijn afstuderen ben ik als waarnemend verloskundige aan de slag gegaan bij team groen en sindsdien woon ik in de mooie stad Leiden.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en om onderdeel te zijn van de bijzondere periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd in het leven van jullie als (toekomstige) ouders!

Ires Flanderhijn| Verloskundige

Mijn naam is Ires Flanderhijn. Sinds juli 2023 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Academie Verloskunde Maastricht. Tijdens de opleiding en de verschillende stages heb ik vooral de zuidelijke provincies van ons land gezien, maar als geboren en getogen Leidenaar wilde ik toch weer graag terugkeren naar mijn roots. Vandaar dat ik met veel plezier het team van Liva ben komen versterken.

Ik kijk er onwijs naar uit om jullie te mogen begeleiden tijdens een van de bijzonderste perioden die een mens mag meemaken. Nieuw leven verwelkomen is iets magisch, en ik vind het een grote eer dat ik hier een onderdeel van mag zijn. Tot snel tijdens het spreekuur, de bevalling of in het kraambed!