LIVA de geboortezorg expert

LIVA verloskundigen

Patricia Höcker | Verloskundige & praktijkhouder

Mijn naam is Patricia Höcker en ik ben inmiddels al meer dan de helft van mijn leven verloskundige. In al die jaren is er heel wat veranderd in de zorg rondom zwangerschap en geboorte. Het meeste ten goede!  Er zijn meer regels, richtlijnen en protocollen gekomen, er is meer bekend over wat je het beste kunt doen in bepaalde situaties. De techniek heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt die we kunnen gebruiken om een zwangerschap beter te controleren.

Ook verwachtingen en ongerustheden worden meer benoemd en zijn we als verloskundige meer coach dan medicus geworden. Gelukkig gaat het nu meer om jullie welzijn en dat er keuzes gemaakt worden die bij jullie passen. Het begeleiden van (aanstaande) ouders hierbij tijdens zwangerschap, geboorte en de eerste week daarna vind ik nog steeds het mooiste wat er is. Het blijft een wonderlijk proces die iedereen op zijn eigen manier beleeft en ervaart. Het is mooi om mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten daar waar er behoefte aan is. Vooral vind ik het belangrijk dat men ’tevreden’ zwanger kan zijn en vertrouwen krijgt in eigen kunnen; dat je kan en mag bevallen zoals je dat wenst. Gezonde en tevreden ouders en kinderen is mijn doel.

Samen met mijn man en zoon woon ik in Leiden, Naast mijn werk in de praktijk ben ik ook actief voor de verloskunde op regionaal niveau en ben ik secretaris van de deelnemersvereniging van ons beroepspensioenfonds.

Erna van de Bovenkamp | Verloskundige, praktijkhouder & vrouwencoach

Na mijn middelbare schooltijd ben ik begonnen met de studie maatschappelijk werk. Na twee jaar won toch de liefde voor de verloskunde en in 2000 ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse opleiding tot verloskundige. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan als waarnemend verloskundige in onder andere Rotterdam en Den Haag. Het werken in een drukke, vaak onpersoonlijke  stad was niet wat ik zocht. Toen er in 2001 een plekje in Voorschoten vrij kwam hoefde ik daar niet lang over na te denken.

Na al die jaren is mijn missie nog steeds hetzelfde; tevreden ouders die met een goed gevoel kunnen terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. De geboortes van onze 2 dochters hebben mijn gevoel hierin versterkt. Het werken in deze praktijk zorgt ervoor dat ik mijn vak met veel plezier en toewijding kan uitoefenen. In 2015 heb ik de opleiding tot echoscopiste afgerond. En hoewel ik dit gedeelte van de verloskunde reuze interessant vind, ligt mijn hart toch echt nog bij het werk aan het bed. Ondanks dat er veel is veranderd in de verloskunde in de jaren, vind ik het nog steeds een voorrecht om mensen te mogen begeleiden tijdens één van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven precies zoals ik dat dat in 2000 voor ogen had.

Jori van Zon - Vermeiden | Verloskundige, praktijkhouder & echoscopist

In het verleden heb ik gewerkt als verpleegkundige in een gespecialiseerd wondcentrum in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Echter na mijn verpleegkunde opleiding was er geen twijfel mogelijk: ik wilde verder leren om verloskundige te worden! Ik ben in 2012 afgestudeerd aan de Verloskunde Academie in Rotterdam. Na anderhalf jaar waarnemen was het al snel duidelijk dat mijn hart bij Liva ligt. Het is een praktijk die veel persoonlijke aandacht en tijd aan haar cliënten geeft. Vanaf januari 2014 ben ik geassocieerd met de maatschap. In 2016 ben ik moeder geworden van twee dochters (tweeling).

Naast mijn liefde voor de verloskunde heb ik een nieuwe passie ontdekt; echoscopie. Ik ben gediplomeerd echoscopist. Je kan mij dus tegenkomen tijdens het echospreekuur! Verder geef ik een aantal keer per jaar trainingen ‘acute verloskunde’ in onze regio.

Ik werk met veel plezier en heb veel passie voor mijn beroep. Ik vind het belangrijk om een zwangere vrouw en haar omgeving centraal te zetten in de zorg die wij verlenen. Het is geweldig om iemand te mogen begeleiden in zo’n bijzonder moment in het leven!

*per 01-01-2023 zie je mij minder tijdens het spreekuur i.v.m andere taken als verloskundige. Mocht je mij graag willen ontmoeten voor je bevalling geef het vooral aan tijdens het spreekuur!

Kyra Vallinga | Verloskundige & praktijkhouder

Mijn naam is Kyra Vallinga en ik ben op opgegroeid in Landgraaf (Zuid-Limburg). Al vanaf jongs af aan wilde ik verloskundige worden. In 2014 werd deze droom werkelijkheid. Na mijn afstuderen heb ik door het hele land gewerkt. In 2015 heeft de liefde voor het vak mij doen verhuizen naar de randstad. In 2016 begon ik met werken voor Liva. De persoonlijke zorg, diversiteit in het werkgebied en fijne collega’s bleken een goede match. In 2021 ben ik geassocieerd met de maatschap en daarmee dus praktijkhouder samen met Patricia, Jori en Erna.  

Ik geloof in de kracht van de vrouw en haar lichaam. Autonomie van de zwangere speelt hierbij een belangrijke rol. Ik ga graag samen met jou/jullie op zoek naar waar ik ondersteuning kan bieden en kan helpen in het vertrouwen in jouw eigen kunnen. Elke bevalling is bijzonder, thuis, in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling. Het belangrijkste hierbij vind ik dat jij je prettig voelt bij de gemaakte keuzes. Ik ga ervoor om jullie een positieve ervaring mee te geven zodat je hier later met trots op kan terugkijken.  

En wisten jullie dat ik ook wel “de Liva badmeester” word genoemd? Wil je weten waarom? Vraag het mij op de controle!

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Nynke Hussem | Verloskundige

Hallo, ik ben Nynke Hussem. Ik ben opgegroeid in Zevenaar, in Gelderland. Op mijn 12e wist ik al dat ik later graag verloskundige wilde worden. Na mijn middelbare school ben ik meteen begonnen op de verloskundigenopleiding in Kerkrade, waar ik in 1999 ben afgestudeerd. Ik heb in mijn eigen praktijk gewerkt en in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Daarna heb ik in Maleisië en Australië gewoond en een tijdje niet gewerkt.

Sinds 2016 woon ik in Voorschoten, samen met mijn man en drie zoons. En nu ben ik weer werkzaam als verloskundige. Mijn hart ligt bij het begeleiden van vrouwen en hun partner tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik hoop dat ik mag bijdragen aan deze bijzondere gebeurtenis in jullie leven. Hiernaast ben ik assessor op de verloskunde academie Rotterdam, hier beoordeel ik of verloskundigen in opleiding klaar zijn voor het vak.

Froukje van der Sar | Verloskundige

Mijn naam is Froukje van der Sar. Al sinds mijn kindertijd ben ik gefascineerd door de zwangerschap en geboorte. Daarnaast heb ik ook veel interesse in dieren en de natuur, daarom verhuisde ik na de middelbare school naar Leiden voor de opleiding Biologie. Maar na mijn afstuderen en in mijn werk miste ik voldoening. Daarom ben ik alsnog achter mijn droom aangegaan om verloskundige te worden. Ik ben ontzettend blij met deze carrièreswitch en trots dat ik mijzelf nu verloskundige mag noemen. Het begeleiden van vrouwen en hun partners tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd vind ik bijzonder en een eer om bij te mogen zijn. Vanaf oktober begin ik als waarneemster bij Liva. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten en jullie te mogen begeleiden tijdens dit unieke moment in jullie leven. Ik vind het daarbij belangrijk om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan jullie wensen, je te helpen vertrouwen op je lijf en de fysiologie. Daarmee streef ik ernaar dat jij en je partner goed kunnen terugkijken op deze bijzondere tijd.

Kaylee Haneveld | Verloskundige

Ik ben Kaylee, verloskundige. Sinds 2.5 jaar werk in met veel plezier in de Leidse regio en verstek ik sinds 1 januari het team van Liva. Ik heb het proces rondom geboorte altijd erg interessant gevonden. Het ontstaan van nieuw leven en zien hoe mensen zich ontwikkelen tot ouder vind ik bijzonder om van zo dichtbij mee te mogen maken. Om deze periode zo bijzonder mogelijk te maken vind ik het als verloskundige belangrijk elke zwangerschap en bevalling te begeleiden op een manier die passend is voor jullie als aanstaande ouders.  Hierin focus ik op persoonlijke aandacht, hoor ik graag jullie wensen en behoeften en probeer ik hier zo veel mogelijk bij aan te sluiten. Hopelijk tot snel!