Spinning Babies® bij LIVA de Geboortezorg Expert!
Spinning Babies voorschoten

Spinning Babies®

Spinning babies voorschoten

Spinning Babies

Tijdens de geboorte passen baby's zich aan, aan de ruimte die jouw bekken geeft. Met de Spinning Babies® methode creëer jij meer ruimte voor jouw baby om deze draaiingen te maken, zo kan jij bijdragen aan een gemakkelijkere geboorte van jouw baby.


De baby heeft zo meer ruimte om een optimale positie te vinden en het kan bijdragen aan de snelheid van de bevalling. Spinning Babies® gaat uit van de eigen kracht van de zwangere, jouw lichaam is gemaakt om te bevallen! Hier krijg jij de tools om jezelf en de baby hier optimaal in te ondersteunen. 


Daarnaast maakt jouw lichaam in de zwangerschap  veel veranderingen door, vaak ontstaan er klachten zoals een gespannen buik of bandenpijn. Bij Spinning Babies® leer jij hoe jij dit in de zwangerschap kan verzachten.

Jij wil graag een bevalling die zo gemakkelijk als mogelijk is voor jou en jouw baby. Maar hoe kan jij hiervoor zorgen?

Spinning babies rijnsburg


 1. Jij bent bang dat jouw baby een sterrenkijker zal zijn 
 2. Jij wil niet dat de baby met de billen beneden ligt (stuit). 
 3. Je weet dat jouw lichaam gemaakt is om te bevallen, maar je hebt geen idee hoe je dit zelf moet gaan doen.
 4. Je weet dat verschillende houdingen belangrijk zijn tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling, maar je weet niet waar je moet beginnen
 5. Bij jouw vorige bevalling heb jij >20 uur weeën gehad, dat wil jij niet meer
 6. Jij wilt geen vacuumverlossing, jij wil deze kans nu verkleinen maar weet niet hoe 
 7. Jouw vliezen zijn bij de vorige bevalling gebroken maar je kreeg geen weeën, je weet niet hoe dat kwam.
 8. Jouw geboortepartner weet niet wat hij/zij moet doen tijdens de bevalling. 
 9. Jouw geboortepartner wil graag een checklist hoe jou te helpen tijdens de bevalling
 10. Jij hebt vaak harde buiken en je bent het advies paracetamol, warmte en rust nu wel zat. Jij wil een andere oplossing. 

Dit is wat jij en jouw geboortepartner gaan ervaren

De Spinning babies® Parent Class duurt 3-4 uur in deze tijd leer jij de hele Spinning babies® methode. In één dagdeel ben jij dus helemaal klaargestoomd. Je gaat naar huis met een uitlegdocument en praktische checklists voor de zwangerschap en bevalling. Op deze manier weet jij precies welke methodes jij wanneer kan toepassen. Je bent samen met nog 3 andere zwangeren + geboortepartners (het gaat door bij minimaal 2 stellen). Op deze manier kunnen jullie ook onderling ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. 

Na de Spinning babies® Parent Class voel jij je voorbereid op wat er komen gaat. Jij gelooft in jouw eigen kracht en weet dat ook als de bevalling anders loopt dan gedacht, jij de tools hebt om in jouw eigen kracht te blijven staan. Hierdoor kijk jij positiever terug op de bevalling dan dat je dit niet zou hebben. 

Kyra onze Spinning Babies® Certified Parent Educator is ook in de tijd na de Spinning babies® Parent Class nog beschikbaar voor vragen.


Aan het einde van de spinning babies® parentclass heb je dit bereikt


  • Jij & jouw geboortepartner hebben praktische tools geleerd die jij kan toepassen tijdens de bevalling
  • Jij hebt vertrouwen in jouw eigen lichaam en voelt je krachtig
  • Jij bent niet meer zo bang voor een sterrenkijker, want jij weet hoe jij jouw baby kan helpen om de weg te vinden in jouw bekken
  • Jij voelt je goed voorbereid want jij weet wat je kan doen om de bevalling zo optimaal mogelijk te laten verlopen
  • Als jouw baby in stuit ligt, dan weet jij wat jij in de zwangerschap kan doen om de baby meer ruimte te geven om uit zichzelf te draaien
  • Samen met jouw baby en geboortepartner ben jij een echt team en hebben jullie praktische tools voor de bevalling
  • Je bent niet afhankelijk van de verloskundige of gynaecoloog die bij de bevalling is. Jij weet zelf hoe en wanneer jij het beste bepaalde houdingen/methodes kan toepassen
  • Eindelijk heb jij de tools om van die gespannen buik af te komen

Spinning Babies® Certified Parent Educator (SpBCPE)

Als een van de weinige verloskundige in Nederland is Kyra officieel opgeleid tot Spinning Babies® Certified Parent Educator. Dit bekend dat zij een specialisatie heeft gevolgd om de Spinning babies® methode toe te passen en te leren aan ouders met hoogwaardige kwaliteit en originaliteit  zoals Spinning babies® bedoeld is.


Je weet dus zeker dat je de methodes correct leert. Volg jij deze cursus bij Kyra dan kan zij jou tegelijkertijd ook meenemen in de praktijkervaring die zij in de afgelopen 9 jaar als verloskundige heeft opgedaan. De perfecte combinatie

Spinning babies voorschoten

€ 178,-

Deze Spinning Babies® Parent Class gaat jou helemaal klaarstomen voor één van de grootste prestaties van je leven!

Waarom geboortezorg expert Kyra goud is als het om bevallen gaat...

Kyra gaf heel duidelijk aan wat er ging komen, stap voor stap waardoor ik precies wist wat ik kon doen/kon verwachten. Ze dacht ook mee in wat voor mij prettig zou kunnen zijn en legde dit voor. Tussen de weeën door hebben we heel relaxt gepraat en zelfs nog gelachen.

Cliënt LIVA verloskunde

Super begeleiding door Kyra Had me geen mooiere bevalling kunnen wensen. Haar rust en daadkracht hebben echt enorm bijgedragen aan een fijne en soepele bevalling.

Cliënt LIVA verloskunde

Kyra heeft mij echt op mijn gemak gesteld en door de bevalling heen geholpen! Complimenten!

Cliënt LIVA verloskunde

Een kijkje in een Spinning Babies®

Parent Class 

(dit is een voorbeeldvideo van de oprichter van Spinning Babies, Gail Tuly (in Amerika). 

De LIVA, spinning babies®parent class zal in het Nederlands of in Engels gegeven worden. 

Wat is een sterrenkijker bevalling?


Een "sterrenkijker bevalling", ook bekend als "geboorte sterrenkijker", doet zich voor wanneer de baby tijdens de bevalling met het gezicht naar boven gericht is in plaats van naar beneden. Dit betekent dat het achterhoofd van de baby als eerste de baarmoederhals en het geboortekanaal binnengaat.

Wat is een sterrenkijker baby precies? Een baby in sterrenkijkerligging kan de bevalling bemoeilijken, waardoor deze langer kan duren en mogelijk complicaties met zich meebrengt. Dit kan resulteren in een intensievere arbeid voor de moeder en kan leiden tot interventies zoals een keizersnede of instrumentele bevalling. Om een sterrenkijker bevalling aan te pakken, kunnen verschillende houdingen en technieken worden gebruikt om de baby te helpen draaien naar de optimale positie voor een vlottere bevalling.