Hypnobirthing LIVA
hypnobirthing

Hypnobirthing

Hypnobirthing heeft als doel om jou terug te laten kijken op een liefdevolle bevalling en kraamtijd. Door middel van ademhalingsoefeningen en affirmaties, zorg jij ervoor dat jij optimaal kan ontspannen tijdens en na de bevalling. Hierdoor kunnen alle natuurlijke (oer)processen, volledig hun werk doen.


Het is belangrijk dat je thuis met de kennis en technieken aan de slag gaat. Oefening en herhaling zijn cruciaal. Zo help jij jouw lichaam om dit tijdens de bevalling makkelijker te herinneren. 


De rust en focus die je met deze cursus leert kun je ook al in de zwangerschap toepassen op stressvolle momenten. 

Spinning babies rijnsburg

Door hypnobirthing is de kans dat je de bevalling minder intens en pijnlijk zal ervaren groot. Dit omdat jij zo goed mogelijk leert te ontspannen.

Spinning babies rijnsburg


Jij weet nu nog niet hoe je dit bereikt, misschien herken jij dit wel:


 1. Jij voelt angst als je aan de bevalling denkt
 2. Jij weet niet hoe je moet ademhalen tijdens de bevalling
 3. Jij bent bang de controle te verliezen
hypnobirthing

Hypnose?

Hypnose vinden veel mensen zweverig klinken. Maar dat is het helemaal niet! Jij leert jezelf in diepe staat van ontspanning te brengen. Hierbij concentreer jij je op jouw mind, terwijl jouw lichaam ontspant. Je leert in de zwangerschap om jezelf zo te programmeren dat jij tijdens de bevalling snel in ontspanning komt. Je staat dan bij wijze van op de automatische piloot. Denk bijvoorbeeld eens aan als jij op de automatische piloot ergens heen rijd. Na een tijdje denk je: "Ben ik al hier?". Alles is aan je voorbij gevlogen maar je bent wel op de plaats van bestemming gekomen. Tegelijkertijd krijg jij wel alles mee, want net als een fiets die de weg op komt, kan jij meteen reageren op de situatie.

Stel je een voor hoe fijn het is om die staat van ontspanning wanneer je maar wilt toe te kunnen passen! 


Ademhaling?

Jouw ademhaling is er altijd, dus jij kan deze tool ook altijd toepassen! Een kalme ademhaling zorgt ervoor dat stresshormonen verdwijnen. In deze cursus wordt ademhaling gebruikt als een middel om jezelf te laten ontspannen waardoor jij je lichaam in staat stelt om de oerkracht te volgen. Je leert verschillende ademhalingen die jou en je baby in de verschillende fase van de geboorte zullen helpen. Geen heftige pufoefeningen, maar mee ademen met wat jouw lichaam zelf eigenlijk van binnen al weet.

Aan het einde van deze cursus heb je dit bereikt

   • Je weet hoe je jouw weeën goed kan opvangen.
   • Mocht jij het even niet meer weten of er doorheen zitten, weet jouw geboortepartner precies wat te doen. 
   • Je pakt direct je angsten of zorgen aan en gaat oefenen met jezelf rustig houden tijdens de weeën.
   • Je bent gevuld met vertrouwen en voelt je dat je dit aankan.


hypnobirthing

Meet Renate!

Renate is moeder van twee kinderen en woont samen met haar man in Voorschoten. Renate heeft de opleiding tot verpleegkundige gevolgd en is inmiddels ook deel van ons LIVA geboortezorg expert team als vrouwencoach. 

Ook is zij degene die jou (en jouw geboortepartner) de cursus Hypnobirthing zal geven. Met haar eigen bevalervaringen en ervaring als coach, weet zij heel goed hoe bijzonder maar soms ook lastig deze periode kan zijn. Zij is er om jou te helpen de ontspanning te vinden die jij zoekt!Spinning babies rijnsburg

€ 178,-

Met deze Hypnobirthing cursus ga jij ontspannen jouw bevalling in! Samen met max. 3 andere zwangeren (en geboortepartner) volg jij in een dagdeel deze cursus