Online zwangerschapscursus | LIVA Geboortezorg
basics van bevallen

Bevallen Basics

Als verloskundigen weten wij dat voorbereiden op de bevalling echt het verschil kan maken tussen een negatieve of positieve bevalervaring.

Misschien is bevallen nog wel onbekend voor jou of misschien ben jij al een keer bevallen maar wil jij dit keer er anders in gaan of kan jij wel een opfrisser gebruiken.

Bevallen BASICS start zoals de naam al zegt, bij de basis.

Wat zijn nou echt de basisdingen die jij zou moeten weten?

bevelcursus

Misschien herken jij dit wel 

Hoe herken jij het verschil tussen een voorwee of een wee? Wanneer moet jij de verloskundige bellen? Wat is normaal en wat niet? Hoe gaat het als ik wil thuisbevallen? Wat zijn de verschillen tussen het LUMC en Alrijne? Wat kan ik doen tegen weeënpijn? Hoe lang duurt de persfase? Mijn baby is geboren en dan? Wat kan ik verwachten in het kraambed


Verloskundige Nynke verteld jou het allemaal en geeft jou waardevolle tips vanuit haar jarenlange ervaring als verloskundige.


Bevallen BASICS duurt ongeveer 1,5 uur op een avond op onze locatie in Voorschoten en is alleen te volgen als jij kiest voor ons cursuspakket. Naast bevallen BASICS kies jij voor spinning babies OF hypnobirthing. Zo ben jij zo optimaal mogelijk voorbereid.  

Bevallen BASICS is een onderdeel van ons LIVA cursuspakket en is dus niet los te volgen. Met deze fysieke cursus weten jij (en jouw geboortepartner) zeker dat je niks mist. Je begint met de BASICS en volgt daarna Spinning babies of hypnobirthing. Jij kiest zelf welke van de twee bij jou past.

bevalpartner

LIVA bevalpakket

€ 249,-

Met deze zwangerschapscursus weet jij en jouw geboortepartner alles wat jij zou moeten weten. 

Vul onderstaand formulier in. Kies de voorkeursdatum voor bevallen BASICS en daarna de voorkeursdatum van spinning babies OF hypnobirthing

Wij nemen dan contact met jou op. De aanvraag is pas definitief als jij van ons de bevestiging per mail hebt ontvangen en jij hebt betaald. 

Waarom het LIVA cursuspakket?

Een praktiserende verloskundige

Bevallen BASICS wordt door een van de LIVA verloskundigen gegeven. Zo kan jij gebruik maken van haar theoretische maar ook praktijkkennis. 

Cursus in 6 uur

Je begint met bevallen BASICS, dit volg jij op een avond en duurt 1,5 uur. Een paar dagen later volg jij Spinning babies of hypnobirthing in 3-4 uur. Zo ben jij in 6 uur volledig voorbereid en hoef jij dus niet iedere week hiervoor tijd vrij te maken

Vergoeding zorgverzekeraar

De cursus wordt gegeven door een geregistreerde verloskundige waardoor hij deels vergoed wordt als je aanvullend verzekerd bent.

Samen

Bij het bevalpakket kom jij samen met jouw geboortepartner. Naast jullie zijn er max. 3 andere stellen die de cursus volgen. Zo kan jij ook van elkaar leren en ervaringen van de zwangerschap of misschien wel bevallingen met elkaar delen. 

Met deze cursus ben jij en jouw geboortepartner optimaal voorbereid op de aankomende bevalling. De cursus is fysiek bij ons op de praktijk in Voorschoten en jij leert andere aanstaande ouders hier kennen.

Veelgestelde vragen over bevallen BASICS

Kan ik deze cursus ook los volgen?

Nee dat is niet mogelijk. Dit betreft een verkorte cursus van 1,5 uur met de basis. Dit is los niet voldoende om optimaal voorbereid te zijn op de bevalling. Daarom is deze alleen te kiezen in combinatie met Spinning Babies® of hypnobirthing.

Mag mijn partner mee?

Jazeker!

Wat is de locatie van deze cursus?

Deze cursus is op onze locatie in Voorschoten te volgen.